Sluizenvaart info

Met de Zander door de sluizen!


Invulformulier : Voor uw aanvraag graag dit formulier invullen aub en aan ons zenden 


Doelgroep: Voor leerlingen 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar of het middelbaar onderwijs:

Afvaartplaats: Postelsesteenweg 115 te Mol. zie Vaarkalender

Afvaartuur naar keuze , bijv.: 10u00, aankomst 12u00, of afvaartuur 13u00, aankomst 15u00


Programma:

Tijdens de vaart is er een gids aan boord die op niveau van de kinderen vertelt waarom er sluizen zijn, hoe een sluis werkt , waarom een schip drijft , enz.

We varen met de kinderen naar het Kanalenkruispunt waarna we Sluis 4 varen en +- 2,5m zakken. In kleine groepjes gaan de kinderen in de “lounge” bar voorin de boot om zo heel mooi te kunnen zien over welke enorme hoeveelheden water het gaat.

Na ongeveer 30 a 40 minuten varen we Sluis 5 in en gaan keren in de havenkom van Sibelco.

Tijdens de terugvaart  varen we “opwaarts” om terug op het waterniveau van vertrek te komen (+-5 meter hoger) . Na een weide boog over het Kanaalmeer meren we terug aan .

Tijdens het tweede deel van onze reis bevinden de kinderen zich op het bovendek; de leerkrachten worden intussen getrakteerd op koffie of thee.


Prijs: bij 30-49 leerlingen  : 6,72€ /kind , een leerkracht per klas is gratis

Bij 50-70leerlingen : 6.16€ /kind, een leerkracht per klas is gratis


Mogelijke data:Deze vaart kan het gehele schooljaar ( de Zander is volledig verwarmd). Op onze website www.dezander.be kan u onder “Vaarinfo” en dan “Vaarkalender” de nog vrije data stuur een sms op 0495 538 641 of mail via Contact om uw datum te reserveren of om alvast een optie te nemen (=gratis)


Combinatie bezoeken:

-Een bezoek aan de mooie speeltuin van het Zilvermeer te Mol ( gratis vanaf 1 .10 tot 30.4)of het Hidroedoe watermuseum in Herentals zijn aanbevelingswaardig. Ook het Glazen Huis is zeker de moeite! Ander bezienswaardigheden in de regio kan u hier vinden.

Sluis 3
Zander in sluis 4
Zander in trapsluis 2 op 13 8 17[4]
sluiswerking 1
sluiswerking 2